Palacinková výzva: Exkluzívne tipy na dokonalé palacinky s nadýchaným cestom

30 sep 2023 | Palacinky, Paris Café Bratislava

Žiaden milovník raňajok nepohrdne lahodnými palacinkami. O to viac, ak sú upečené tak akurát a voňajú po vanilke a škorici. Dobrou správou je, že aj vy môžete mať ráno túto sladkú maškrtu doslova za pár minút. Garantujeme vám, že ich vôňa aj chuť vás naštartujú do nového dňa. Tie najlepšie tipy na prípravu domácich palaciniek nájdete presne v tomto článku.

Lahodné palacinky nie sú žiadnou vedou. Príprava je jednoduchá a chuť nekonečná.

Každá cesta začína prvým krokom. Rovnaké je to aj v gastronómii a vo vašej kuchyni.

  • Ak chcete mať palacinky ako obláčik, potrebujete kvalitné cesto.

Už si nemusíte lámať hlavu kde ho nájsť a skúšať donekonečna. Toto je overený recept, ktorý vám zjednoduší celú prípravu. Mimochodom, nie je to žiadna veda a ani nepotrebujete nič špeciálne. Hovorí sa, že najlepšie veci v živote sú tie najjednoduchšie. A palacinky sú toho živým príkladom. Všetky suroviny na ich prípravu nájdete doma vo svoje komore.  Špeciálne nákupy sa v tomto prípade nekonajú.

  • Osvedčená rada pre vás: aby sa vám cesto netrhalo a dobre opražilo na panvici, potrebujete mať cesto, ktoré nebude veľmi husté a ani riedke. Jednoducho tak akurát.
  • Totiž, keď je cesto príliš hutné tak hrozí, že sa vám palacinky vôbec neprepečú. Budú surové a na prvý pohľad budú pripomínať skôr väčšie lievance, než tenučké a lahodné palacinky.

Tajomstvo dobrých palaciniek je v príprave cesta

Už naše staré matere vedeli, že dobré ingrediencie na prípravu akéhokoľvek jedla sú základom a inak to nie je ani pri palacinkách. Tu je pár tipov, ktoré by sa vám mohli hodiť.

  • Správne ingrediencie: Začnite s kvalitnými surovinami.
  • Použite čerstvé vajíčka, mlieko, hladkú múku a aj štipku soli. Nezabudnite na trochu vanilkového cukru a pre gurmánsky zážitok pokojne do cesta pridajte aj škoricu. Ideálna je cejlónska škorica. Má výraznejšiu arómu a v ceste ju spoznáte už na prvé zahryznutie.
  • Konzistencia cesta: Cesto by malo byť hladké a bez hrčiek. Dôkladne ho premiešajte, aby všetky ingrediencie vytvorili dokonalú zmes. Cesto by malo byť tak akurát. Nie príliš husté a ani riedke. Iba tak sa vám dobre prepečie a nebude sa trhať na panvici.
  • Dajte mu čas: Nechajte cesto odpočívať približne 15-30 minút. Tým dosiahnete lepšiu konzistenciu a palacinky budú nadýchané.
  • Teplota panvice: Panvica by mala byť dobre rozohriata. Ideálne je, keď panvicu najskôr rozohrejete na vyšších stupňoch a keď sa zahreje, znížte teplotu o jeden – dva stupne.

Palacinkové umenie, ktoré nepozná hranice

Presne také je to s palacinkami. Donekonečna môžete skúšať variácie sladkých aj slaných príchutí. A viete čo je na tom najlepšie? Nikdy vás to neomrzí, lebo je to po každom pôžitok a gastronomický sviatok. Kedykoľvek počas dňa – ráno, na obed aj večer. Príjemne zasýtia a potešia nielen oči, ale aj chuťové poháriky. Či už ide o klasickú verziu s javorovým sirupom a maslom alebo odvážnu kombináciu s ovocím a šľahačkou, palacinky majú vždy špeciálne miesto v srdci každého gurmána.

Lahodné palacinky: Nechajte sa inšpirovať

Palacinky nemusia byť vždy rovnaké! Skúste rôzne kombinácie a príchute, ktoré vás potešia. Naplňte ich ovocím, orechmi, čokoládou alebo dokonca slanými ingredienciami pre máličko ostrejšiu verziu. Možnosti sú neobmedzené.

  • Obavám dajte stopku a nebojte sa experimentovať a tvoriť svoje vlastné palacinkové umenie. Potrebujete inšpiráciu ako to robia profíci? Nech sa páči, pár netradičných tipov a kombinácií na lahodné palacinky nájdete aj tu.

Nechce sa vám variť? Máme riešenie!

I keď máte všetko premyslené do posledného detailu, niekedy chýba trošku viac chuti aj času stáť v kuchyni za sporákom. A ani nemusíte. Pokojne si vyložte nohy na stôl a objednajte si túto sladkú pochúťku u nás.  S láskou vám ich pripravíme a dovezieme až pred vaše dvere. Na vás je už len to najpríjemnejšie. Pôžitkársky si ich vychutnať.

Viac z nášho blogu…

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu