Servírujte palacinky ako profesionál

1 júl 2022 | Palacinky

V prípade palaciniek ešte dokonca o niečo viac platí, že jedia najskôr oči. Práve dizajn na tanieri rozhodne o tom, či si na svoje prídu aj chuťové poháriky. Gastronomický zážitok zo servírovania palaciniek nie je pritom žiadna veda. Naučíme vás pár osvedčených trikov.

Zabaľte palacinky štýlovo!

Je toľko variácií ako servírovať palacinky. Prvým krokom je zavinutie palaciniek hneď po upečení. Poskladať hotové palacinky môžete do týchto tvarov:

  • trojuholníkov
  • valčekov
  • batôžkov
  • rolády

Najrýchlejší tip:

  • hotové palacinky stačí aj zvinúť na polovicu, alebo na štvrtinky

Základ je kvalitné palacinkové cesto

Receptov na skvelé palacinky je nespočetné množstvo. Stavte na overené rady a tipy. Jeden skutočne dobrý recept na palacinkové cesto nájdete aj tu. Mimochodom, ak ste doteraz  nevedeli nájsť osvedčený recept, ako si pripraviť nadýchané palacinky aj doma, už nemusíte hľadať. Tajnou ingredienciou je minerálka. Stačí ju len pridať do cesta. Vo francúzskej kuchyni zvyknú pridávať miesto minerálky dokonca trošku piva. Výber je na vás a závisí len od vašich chuťových preferencií.

Servírovanie sladkých a slaných palaciniek

Len máloktoré jedlo je tak ľahké a zároveň sýte ako palacinky. Pripraviť ich možno s množstvom obmien. Najzákladnejším rozdelením sú slané a sladké palacinky.

Sladké palacinky sa najčastejšie servírujú s čokoládou, ovocím a šľahačkou. V ideálnom prípade si namiesto tej v spreji poctivo vyšľahajte šľahačku z 33% smotany. Ak máte chuť na rastlinnú verziu, dobrou správou je, že má väčší podiel tuku a vydrží aj dlhšie. V oboch prípadoch je chuť čerstvo vyšľahanej šľahačky lepšou voľbou. Znamenitá chuť len podčiarkne výnimočnosť palaciniek.

Originálne servírovanie sladkých palaciniek

Pri nákupe surovín na servírovanie palaciniek si určite prihoďte do svojho nákupného košíka aj toto:

  • čerstvé bobuľové ovocie
  • kvalitná šľahačka
  • kakao
  • čokoládový toping
  • kvalitný ovocný džem
  • lístky čerstvej mäty

Najmä v lete je ideálnou voľbou uprednostniť skôr slané palacinky. Sýtosťou a zároveň ľahkosťou plnohodnotne nahradia aj hlavné jedlo. Nielen farebne ale aj chuťou si vás získajú napríklad obľúbené špenátové palacinky.

Servírujte slané palacinky ako v reštaurácií

Slané palacinky efektne vyzerajú zabalené v mini roládach prekrojené na polovicu. Na aranžovanie takéhoto taniera budete potrebovať:

  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • cherry paradajky
  • mini mozzarellu
  • plátok Prosciutto šunky

Postup jednoduchého servírovania špenátových palaciniek :

Upečenú špenátovú palacinku natrite plnkou. Recepty na skvelé slané plnky nájdete napríklad aj tu:. Palacinku zviňte do rolády. Prekrojte na polovicu a položte do stredu taniera. Dekorovať ju môžete lístkami čerstvej bazalky, paradajkami a mini mozzarellou. Z plátku Prosciutto šunky si vytvarujte mini ružičku a položte na kraj taniera.  Hotovo. Ešte nasaďte široký úsmev a môžete servírovať svojim priateľom. Garantujeme vám, že ich ohúrite nielen famóznou chuťou, ale aj farbami. Nikto neodolá vášmu talentu!

 

Potrebujte inšpiráciu, alebo sa vám len jednoducho nechce nič vymýšľať? Tak príďte k nám do Paris Café Bratislava! Útulná palacinkáreň, mimochodom najlepšia v Bratislave, si vás získa okamžite. Ideálne miesto pre príjemný čas s vašimi priateľmi a dobrým jedlom v rodinnej atmosfére a skvelých chutiach. Ale ak sa vám naozaj nič nechce, tak stačí iba zdvihnúť telefón a zavolať nám na číslo +421 919 463 123. Palacinky vám privezieme až k vám domov.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu