Sladké palacinky, ktoré vás vrátia v čase

Nezameniteľná vôňa a chuť, ktorá je tak typická pre sladké palacinky aké vedela robiť najlepšie vaša babka, keď ste boli deti. Už nemusíte smútiť za dávnymi časmi. S našimi tipmi a praktickými radami sa ich naučíte robiť aj vy!

Poznáte ideálne prísady pre sladké palacinky?

Sladkým palacinkám bez debaty najviac sedia orechy, banány, jahody a Nutella. Sladké palacinky sú jemné, krehké, voňavé a pritom sa lahodne rozplývajú na jazyku. Musia byť chrumkavo prepečené a ich lahodnosť ešte znásobuje plnka. Nie je pritom vôbec jedno aká je.

Stálica medzi plnkami v sladkých palacinkách!

Bezkonkurenčne je to Nutella s banánom, ktoré sú prvou voľbou pri každej sýtej palacinke. Zabudnite na Nutelly z obchodných reťazcov. Urobte si ju doma a pochopíte ten rozdiel. Nielenže je lacnejšia, ale chutí fakt dobre. Recept na pravú domácu maškrtu z lieskových orieškov nájdete tu. A nezabudnite na banány.

Tip:

  • keď budete vyberať banány do palaciniek, stavte na tie zrelšie. Obsahujú viac prírodného cukru-fruktózy a v palacinke sú aj o niečo lahodnejšie.

Tri TOP recepty na prípravu sladkých palaciniek!

Ušetríte svoj čas a inšpirujte sa výberom z piatich najlepších palacinkových receptov. Recept na cesto je vždy rovnaký, rozdiel je v plnkách. Je len na vás, ktorú si vyberiete a na čo máte práve chuť.

Sladké palacinky s mascarpone

Sladké palacinky plnené s orechmi a tvarohovo šľahačkovým mascarpone

Recept na plnku:
  • 1 téglik /150 g Mascarpone
  • 1 téglik /150 g nízkotučného krémového tvarohu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
Postup:
  1. Najskôr si vyšľahajte smotanu s vanilkovým cukrom.
  2. Postupne pridajte tvaroh
  3. Opatrne zapracujte aj Mascarpone
  4. Takto pripravenú plnku naneste na upečené palacinky. Zviňte ich a posypte nasekanými orechmi.
Sladké Palacinky Lesné ovocie recept

Palacinky na sladko s chuťou lesného ovocia

Recept:
  • 1 balenie mrazeného lesného ovocia (cca 300g)
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica cukru alebo medu
  • 1 lyžica masla
Postup:
  1. V hrnci roztopte maslo
  2. Pridajte mrazené ovocie a za stáleho miešania zhruba po 5 minútach pridajte med/cukor.
  3. Na záver pridajte kukuričný škrob, ktorý krásne všetky prísady spojí a aj zahustí.
  4. Teraz stačí už len naplniť palacinky a máte hotovo!

Tip: na tieto palacinky sa skvelo hodí karamelový alebo čokoládový toping.

Palacinky s karamelizovaným jablkom recept

Raňajkové palacinky s karamelizovaným jabĺčkom

Recept na karamelové jabĺčka
  •     4 ks stredne veľkých jabĺk
  •     5 polievkových lyžíc trstinového cukru
  •     2 kávové lyžičky cejlónskej škorice
  •     3 polievkové lyžice obyčajného masla
  •     1 kávová lyžička rumu
Postup
  1. Olúpané jablká zbavte jadierok a pokrájajte na tenké mesiačiky.
  2. Vo voku alebo v panvici si medzitým rozpustite maslo, do ktorého pridajte jabĺčka. Tie posypte cukrom a cejlónskou škoricou a poriadne pravidelne premiešavajte.
  3. Hotové jabĺčka spoznáte tak, že zmäknú a pustia šťavu. A toto je ten správny čas, kedy treba pridať rum a jednu dve minútky ešte povariť.
  4. Hotovú zmes rovnomerne nanesieme na každú palacinku zvlášť.
  5. Na záver môžete na hotové palacinky použiť zvyšnú jablkovo-rumovú šťavu ako toping. Nezabudnite na šľahačku!

Tip: Cejlónska škorica je aromatickejšia a vďaka nej krásne zvýrazníte nielen vôňu, ale aj chuť palaciniek. Stojí za to ju vyskúšať!

Sladké palacinky môžete mať aj hneď. Zavolajte nám teraz!

Dostali ste chuť na fantastické sladké palacinky? Máte dve možnosti. Buď prísť do vychýrenej palacinkárne v Bratislave na Karadžičovu 12, alebo zdvihnúť telefón a objednať si svoje sladké palacinky cez donášku. Stačí, ak nám svoj výber poviete a zavoláte na číslo +421 919 463 123

Vyberte si z našej ponuky lahodných sladkých palaciniek

Vyskúšajte naše sladké palacinky na rôzne spôsoby alebo si vyskladajte vašu jedinečnú variantu.

Čo o nás povedali naši zákazníci...

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu