Vegánske palacinky, ktoré si vás získajú!
Vegánske palacinky sú nielen zdravé ale dokonca aj chutné. Zjesť ich môžete koľko len chcete a vašej váhy sa to ani len nedotkne. Ich prípravu zvládnete aj doma. Pár tipov nájdete aj tu.
Prečo ochutnať zdravé vegánske palacinky?
- Vegánske palacinky sú zdravšou verziou tých sladkých.
- Cesto neobsahuje mlieko ani vajíčka. A vo výslednej chuti nespoznáte rozdiel.
- Vybrať si môžete medzi sladkými aj slanými vegánskymi palacinkami.
- Ideálne sú kedykoľvek počas dňa.
- Sú jednoduché na prípravu.
- Plnky sú od výmyslu sveta.
- Budete ich chcieť jesť stále a bez výčitiek aj môžete.
Zdravšia vegánska varianta palaciniek
Prípravu vegánskych palaciniek zvládne aj úplne začiatočník. Nie je to nič zložité. Pri príprave cesta treba rátať s tým, že klasické kravské mlieko sa tu nahrádza rastlinným, napríklad sójovým alebo mandľovým mliekom. Dobrou alternatívou namiesto bežnej hladkej pšeničnej múky je aj špaldová múka.
Recept na vegánske palacinky
Ako dlho trvá príprava?
- Príprava cesta zaberie 5 minút
- Pečenie 25 minút
- Celkový čas: 30 minút
Suroviny
- ½ litra sójového alebo mandľového mlieka
- 200 gramov špaldovej múky
- ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 polievkové lyžice trstinového cukru alebo medu
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
Postup:
- Všetky suroviny dôkladne zmixujeme s mixérom pri nižších otáčkach. Pozor si dajte na hrudky a tiež aj na to, aby cesto nebolo príliš riedke.
- Cesto postupne lejte na rozpálenú panvicu a opečte z oboch strán.
- Hotové palacinky natrite plnkou a efektne zložte na štvrtiny.
- Pridajte šľahačku a toping.
Tip na toping
Aj vegánske palacinky chutia fantasticky s topingom. Vyskúšajte zdravšiu verziu s až 70% vegánskej čokolády, ktorú si rozpustite vo vodnom kúpeli. Chutné je aj arašidové maslo alebo orestované lieskovce, či mandle. A úplnou klasikou je aj pokrájané ovocie.
Najjednoduchšie plnky, ktoré zvládne každý:
Ak máte iba pár minút, vyskúšajte tieto:
- Domáci lekvár
- Nutella s banánom
- Domáca Nutella, orieškové maslo – recepty nájdete tu
- Orieškové maslo s banánom
Tip:
Nezabudnite na dobre vyšľahanú vegánsku šľahačku z rastlinného mlieka, ku ktorej sa ešte výborne hodí karamelový či čokoládový toping. Tanier s takto upečenou palacinkou môžete ešte dekorovať aj nakrájaným čerstvým ovocím. Vždy ho majte po ruke a využite aktuálnu sezónu. Napríklad v máji sú výbornou voľbou práve jahody.
Objavte nové chute vegánskych palaciniek!
Inšpirujte sa a objavte nové chute vždy, keď máte čas. Oplatí sa to. Začať môžete aj návštevou v obľúbenej palacinkárni v Bratislave. Zažite jedinečnú atmosféru a nechajte sa zlákať chuťou a vôňou v Paris Cafe na Karadžičovej 12 v Bratislave. Denne pre vás upečieme tie najlepšie palacinky. Slané aj sladké a každá jedna je pripravovaná s láskou iba pre vás. V čase od ôsmej rána do pol desiatej večer. Každý deň v týždni, od pondelka do nedele. Stačí len prísť a vybrať si.
A ak sa vám nikde nechce, tak len zdvihnite telefón a zavolajte na na číslo +421 919 463 123 alebo napíšte na info@pariscafe.sk. Kedykoľvek je vám k dispozícií donášková služba priamo pred vaše dvere. Výber je len na vás. Mimochodom, už ste si vybrali tú svoju palacinku?
Zdravé vegánske palacinky u nás v ponuke
Palacinky bez mlieka a vajíčka? Áno, dá sa to. U nás v Paris Café Bratislava si prijdu na svoje aj vegáni!