Vegetariánske palacinky, ktorá vás nikdy neomrzia!

Naučíme vás robiť vegetariánske palacinky tak, že tromfnete aj šéfkuchára. Príjemná kombinácia rôznorodej zeleniny, syrov aj smotany vás dostane už na prvé zahryznutie.

Vegetariánske palacinky nielenže dobre vyzerajú, ale aj chutia. Ráno, na obed aj večer. Nahradia dokonca aj hlavný chod. Vôbec pritom nemusia obsahovať mäso. Ani sa vám po ňom nezacnie, lebo tak pestrá paleta zeleniny a syrov so smotanou vás zaručene dostane.

Vegetariánske palacinky chutia inak. Lepšie.

Základom pre všetky vegetariánske palacinky je vždy čerstvá zelenina v kombinácií s panenským olivovým olejom. Vďaka pestrej palete zeleniny môžete variovať recepty od výmyslu sveta.

Viete, aké sú najzákladnejšie druhy zeleniny do vegetariánskych palaciniek?

  • Špenát
  • Bazalka
  • Paradajky
  • Šampiňóny
  • Kukurica
  • Jarná cibuľka
  • Brusnice
Vegetariánske palacinky pomáhajú vášmu zdraviu

Eat good – feel good. O to viac to platí pri zdravšej verzii vegetariánskych palaciniek. Práve zelenina pomáha v lepšom trávení a celkovo sa po nej cítime ľahšie a vitálnejšie. Máme viac energie na príjemné veci. Mimochodom, vedeli ste, že najviac vegetariánov žije v Anglicku, kde tvoria 6% a v Amerike sú to 3% ľudí? Zaradiť viac ovocia a zeleniny do svojho jedálnička sa oplatí nielen preto, že to odporúčajú viacerí nutriční poradcovia, ale je to zdravé a pomáha to lepšej životospráve. Ak zvýšite príjem zeleniny a ovocia, je to zas dobrá prevencia pred rakovinou a cukrovkou. Nuž, začať by ste mohli napríklad aj s vegetariánskymi palacinkami.

Vyskúšajte zapečené špenátové palacinky so syrom a bazalkou!

Už ste niekedy skúšali urobiť vegetariánske palacinky so špenátom? Nie je to nič zložité. Recept na slané palacinky je jednoduchý.

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 ½ hrnčeka vychladeného plnotučného mlieka
  • ½ hrnčeka kokosového alebo slnečnicového oleja
  • štipka soli
  • ½ hrnčeka vlažnej vody
  • 2 vajcia

S týmto receptom upečiete za pár minút cca 12 palaciniek, ktoré by vám mohli vystačiť na 4 porcie.

Špenátová plnka do slaných palaciniek

Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Budete potrebovať:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • panenský olivový olej
  • trošku soli
  • 1 vajíčko
  • 1 pohár vychladeného mlieka
  • trochu majoránu
  • 2 cibuľky
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 2 balenia čerstvého baby špenátu
  • 100 g tvrdého syra
  • upečené slané palacinky cca 12 ks

Postup pre prípravu špenátovej plnky:

  1. Cibuľku si pokrájajte nadrobno. Prelisujte cesnak a obe prísady jemne orestujte na olivovom oleji.
  2. Pridajte špenátové listy. Osoľte a poduste.
  3. Pridajte rozmiešané vajíčko.
  4. Zapekaciu misu potrite tukom.
  5. Na dno zapekacej misy si položte palacinku, ktorú potriete hotovou plnkou a postupne vrstvite jednotlivé palacinky na seba rovnakým spôsobom.
  6. Aj poslednú palacinku potrite zvyšnou plnkou a do vyhriatej rúry dajte zapiecť na 20 minút.
  7. Kým zapekáte palacinky v rúre, pripravte si omáčku, ktorou prelejete hotové zapečené palacinky.

Postup pre prípravu zálievky:

  1. Zmiešajte 1 vajce s trochou mlieka, majoránom a korením.
  2. Vyberte palacinky z rúry, zalejte touto zálievkou, posypte hrsťou bazalky a posypte strúhaným syrom.
  3. Cca 10 minút nechajte v rúre piecť, pokým sa syr neroztopí. A máte hotovo!

Ochutnajte vegetariánske palacinky z Paris Cafe v Bratislave !

Je v poriadku, keď sa vám nechce vypekať a nič kuchtiť. Dajte si doviezť svoje palacinky domov. Stačí len zavolať  na číslo +421 919 463 123 alebo napísať na info@pariscafe.sk.  V najlepšej palacinkárni v Bratislave vám s láskou pripravia tie najchutnejšie vegetariánske palacinky aké ste kedy jedli. Stačí len zavolať!

Bezmäsité lahodné palacinky

Príjemná kombinácia pestrých druhov zeleniny, prípadne syrov a smotany, ktorú si určite zamilujete.

Čo o nás povedali naši zákazníci...

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu