Palacinky sú vždy kulinárskym zážitkom

28 feb 2023 | Palacinky, Paris Café Bratislava

Palacinky patria k jedným z najobľúbenejších jedál aj na Slovensku. A hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že ich príprava  je pomerne jednoduchá a zvládne ju každý, opak je pravdou. Poctivé palacinky a ich príprava majú niekoľko nepísaných pravidiel.

 Na internete môžete nájsť obrovské množstvo receptov, podľa ktorých „zaručene“ pripravíte tie najlepšie palacinky na svete. Častokrát sa ale stane, že po prvotnom nadšení prichádza sklamanie.

Ako by palacinky určite nemali vyzerať?

  • Sú prihrubé a mastné
  • Trhajú sa
  • Cesto nie je vláčne

To je len pár nezdarov, s ktorými sa pri ich príprave môžete stretnúť. Dôležité je pritom dodržať niekoľko základných tipov a vaše palacinky takto určite vyzerať a ani chutiť nebudú.

Tu je niekoľko osvedčených tipov, ako mať palacinky ako z palacinkárne:

Tip č. 1: Suroviny na prípravu palacinkového cesta musia mať VŽDY izbovú teplotu.

Tip č. 2: Aj cesto si potrebuje trochu oddýchnuť a odstáť. Lepšie sa s ním potom pracuje. Ideálne je zhruba 20 mín, kedy sa všetky chute harmonicky prepoja.

Tip č. 3: Ideálne cesto má mať konzistenciu takú akurát. Nemá byť príliš husté ani riedke.

Ideálne palacinky sú také, ktoré vám chutia!

V každej dobrej palacinkárni vedia, že palacinky by mali byť vláčne, jemné ako pavučinka a v ústach by sa mali krásne rozplynúť. Pár tipov, aby si také pripravili aj doma nájdete aj tu:

  • Pridajte do cesta minerálku, alebo sódu bikarbónu. Cesto zjemní aj acidko Ak sa ale bojíte, že sa vám ani na piaty pokus nepodarí objaviť ten správny recept, siahnuť môžete po overenom zdroji.
  • Nemáte čas pripravovať cesto? Stavte na istotu a kúpte si od nás originálnu zmes na prípravu francúzskych palaciniek. Stačí pridať už len trochu vody a cesto je hotové.

Vyskúšajte našu zmes na prípravu palacniek!

Pri príprave palacniek nie vždy rozhoduje materiál a náradie

Isté české príslovie hovorí, že keď máte dobré náradie, práca je potešením. Áno aj nie. V prípade pečenia a prípravy palaciniek to nemusí platiť vždy. Nelámte palicu nad svojou panvicou, ak sa vám ani na x-tý krát nepodarili palacinky snov. V princípe je jedno, či sa rozhodnete pre teflónovú, nerezovú alebo keramickú. Dôležité je:

  • Aby mala panvica rovné dno.
  • Priľnavý povrch a rozvádzala teplo rovnomerne po svojom povrchu.
  • Dávajte len optimálne množstvo tuku.
  • Stavte na ohybnú obracačku. Pomôže vám pri obracaní palaciniek, ale zabráni aj ich potrhaniu.
  • Panvicu si nechajte poriadne rozohriať a potom teplotu uberte.
  • Nestresujte sa, keď prvá palacinka nevyjde. Prvá je vždy pokus-omyl. Iba tak môžete zistiť, či má cesto tú správnu konzistenciu a koľko vám z neho stačí nabrať do naberačky.
  • Neponáhľajte sa a doprajte si čas pri pražení palaciniek. Otáčajte ju až vtedy, keď sa na jej povrchu začnú tvoriť bublinky

Odrádza vás zdĺhavé pečenie aj príprava palaciniek?

Tak len zavolajte a my vám s láskou palacinky nielenže pripravíme, ale aj privezieme až k vám domov. Spoľahnite sa, v Paris cafe ulahodíme vašim chuťovým pohárikom. Slané, sladké aj tie zdravšie. Vy si vyberiete z našej ponuky a my vám ich dovezieme!  Stačí, ak zavoláte najlepšej palacinkárne v Bratislave na číslo: +421 919 463 123 alebo napíšete mail info@pariscafe.sk. Už teraz sa tešíme na vaše objednávky!

Viac z nášho blogu…

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu