Chutne. Lokálne. Zdravo. Presne toto vystihuje palacinkáreň v Bratislave, kde ulahodia aj tým najväčším labužníkom tejto sladkej pochúťky, ktorá mimochodom chutí výborne aj na slano. Pre tých, ktorí si chcú urobiť palacinky doma, máme 6 praktických rád priamo od šéfkuchára.
Deti ich milujú a ani dospelí im nedokážu odolať
Môžeme si ich vychutnať na sladko či slano, no na svoje si prídu aj tí, ktorých jedálniček tvorí najmä zdravá strava. Palacinky. Nájsť ale reštauráciu, v ktorej vám ich pripravia ako labužnícky zážitok je častokrát umenie. Máme pre vás tip! Spoznajte palacinkáreň v Bratislave, ktorá splní kritériá aj tých najnáročnejších!
Vedeli ste, že palacinky poznali už starovekí Gréci a Rimania?
V Uhorsku sa objavili v 17. storočí a dnes snáď neexistuje človek, ktorý by ich aspoň raz neochutnal. Pripraviť si ich môžete jednoducho doma alebo dať prednosť obľúbenej palacinkárni. Aj v prípade tejto obľúbenej pochúťky však platí, že fantázia nepozná hranice. Existuje totiž veľké množstvo receptov a inšpirácií, ktoré sa týkajú práve palaciniek. Uprednostniť tak môžete klasickú a overenú verziu, ale ak patríte k tým odvážnejším, určite neodoláte viacerým možnostiam ako pri ich príprave experimentovať.
Sladké či slané?! Palacinky si vychutnáte v oboch verziách
K základným potravinám, ktoré na prípravu palaciniek budete potrebovať patria mlieko, múka, vajíčka, vanilínový cukor a soľ. Dnes už ale existujú verzie receptov, ktoré pri príprave palaciniek myslia aj na vegánov a vegetariánov. My vám ponúkame jeden z nich:
300 ml sójového mlieka
200 g hladkej múky
2 lyžičky cukru
Štipka soli
Do mlieka izbovej teploty pridajte cukor, soľ a postupne aj preosiatu hladkú múku. Na miešanie cesta môžete použiť metličky alebo mixér. Nezabudnite pri tom ani na správnu teplotu panvice s minimálnym množstvom oleja.
Rady šéfkuchára:
Tip č. 1: Keď preosejete múku, cesto je nadýchanejšie a lepšie sa s ním pracuje aj na panvici.
Tip č. 2: Jemné a nadýchané cesto vám pomôže zabezpečiť perlivá voda
Tip č. 3: Cesto na palacinky nemiešajte dlho, inak nebudú jemné a ani nadýchané. Dbajte však na to, aby sa všetky ingrediencie krásne prepojili. Nič viac.
Nebojte sa skúšať nové chute!
Nutelové, tvarohové, lekvárové či so zmrzlinou? Ktorým palacinkám by ste dali prednosť vy?! Práve tieto verzie patria k tým, ktoré si zvykneme dávať najčastejšie, pokiaľ si palacinky chceme dopriať ako sladké jedlo. Ak ale máte radšej ich slanú variantu, určite by ste nemali zabudnúť na syr, špenát, šunku či slaninu.
Aj oči jedia
Skôr, ako chuťové poháriky si na jedle pochutia naše oči. Nebojte sa preto experimentovať napríklad ani s farbami. Palacinky sú na to priam ideálne.
Tip č. 4: Na zelené cesto budete potrebovať rozmixovaný špenát, ktorý pridáte do základného cesta
Tip č. 5: Žlté cesto získate pridaním kurkumy.
Tip č. 6: Uvarená a rozmixovaná cvikla je ideálna pokiaľ chcete, aby mali vaše palacinky červenú farbu
Všetko je to fajn, ale vám sa nechce variť?
Ak nechcete nič nechávať na náhodu a dávate prednosť palacinkám, ktoré pre vás pripravia tí najlepší kuchári, potom vám odporúčame navštíviť palacinkáreň v Bratislave Paris Cafe. Na jednom mieste si tak prídu na svoje všetci, ktorí majú „mlsný“ jazýček, ale aj tí, ktorí preferujú skôr slanšie pochúťky. Okrem toho myslia aj na zákazníkov, ktorí si dávajú pozor na svoj jedálniček či na tých, ktorí patria k vegetariánom či vegánom.
Nemáte čas!? Nevadí! Navštívte palacinkáreň v Bratislave
Ak nemáte čas na prípravu palaciniek v pohodlí svojho domova, no nedá sa vám vysedávať ani v reštauráciách, nevadí. Stačí, ak zavoláte najlepšej palacinkárni v Bratislave na číslo +421 919 463 123 alebo napíšete na info@pariscafe.sk a my zabezpečíme, aby ste si svoje palacinky mohli vychutnať kdekoľvek.