Mac & Cheese – chutná a rýchla večera už za 25 minút

3 sep 2022 | Mac & Cheese, Paris Café Bratislava

Pripraviť syrové makaróny, alebo teda mac&cheese nebolo nikdy jednoduchšie. Obľúbené sú nielen kvôli svojej rýchlej príprave, ale navyše aj výborne zasýtia. Inšpirujte sa rýchlym receptom na Mac&Cheese a večeru máte na stole už o 25 minút.

Tak veľa chutí a variácií. Presne toto majú syrové makaróny, ktorým sa bežne hovorí aj Mac & cheese. Aj vďaka ich jednoduchej príprave vás nikdy neomrzia a vždy prekvapíte nielen seba, ale aj svojich priateľov novými kombináciami chutí –a o tej vôni ani nehovoriac. Garantujeme vám, že to vždy bude malý gastronomický sviatok. 

Mac & cheese = jednoducho a chutne

Cestoviny sú obzvlášť v lete veľmi praktické a rýchle na prípravu. Nepohrdnete nimi na obed či večeru. Tu je 5 jednoduchých inšpirácií na prípravu famóznych Mac & cheese. A stavte sa s nami, že i vám budú chutiť presne tak, ako keby ste sedeli napríklad v Pittsburghu na Downing street. Ak vás zaujíma, skade prišli k nám na Slovensko, dočítate sa to presne tu.

Základné suroviny pre Mac & Cheese

  • 1 balenie kolienok (makaróny),
  • 1 polievková lyžica masla,
  • 1 polievková lyžica hladkej múky,
  • 30% sladká smotana (250 ml),
  • 250 ml mlieka,
  • kvalitný syr – Cheedar, oštiepok, parenica,
  • soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok,
  • 1 zväzok jarnej cibuľky,
  • 20 dkg kvalitnej šunky.

Tip č. 1: Kupujte kolienka iba z bielej tvrdej pšenice. Dôvod vás prekvapí. Nikdy sa nelepia a ani sa nerozvaria. Najlepšie sú al dente – to znamená, že variť ich treba 7 minút. 😊

Tip č. 2: Keď budete kupovať syr do syrových makarónov, oblúkom sa vyhnite Eidamu. Radšej si trochu priplaťte a stavte na kvalitu. Oceníte ju o to viac, že cestoviny budú omnoho lahodnejšie a chutnejšie. Šetriť sa v tomto prípade vôbec nevypláca. Najlepšia voľba je syr Cheedar alebo kvalitné sú aj naše oštiepky a parenice.

Postup:

  1. V osolenej a vriacej vode si uvarte cestoviny al dente, t. j. 7 minút.
  2. Medzitým si pripravte osobitne v menšom kastróle bešamelovú omáčku. Je jednoduchá. Stačí si roztopiť maslo, pridať múku, a keď zmes málinko zhnedne, pridajte 30% poctivú smotanu a krátko povarte. Ak by sa vám zdalo, že je bešamelová omáčka trochu hustejšia, stačí priliať trochu mlieka. Ochutiť ju môžete štipkou soli, mletého čierneho korenia a troškou muškátového orieška, ktorý je chutnejší a fresh, keď si ho nastrúhate tesne pred varením.
  3. Do hotovej bešamelovej omáčky si pridajte postrúhaný syr a prepojte všetky chute.
  4. Uvarené cestoviny si zlejte z prebytočnej vody, neoplachujte ich studenou vodou, ale ich rovno pridajte do hotovej bešamelovej omáčky. Poriadne premiešajte a nechajte trošku odstáť.
  5. V panvici si na oleji krátko popražte nakrájanú jarnú cibuľku. Neskôr do nej pridajte nakrájanú šunku. Hotovú zmes servírujte ako prílohu k hotovým syrovým makarónom – a máte hotovo.

Tip č. 3

Ak vás omrzí základná syrová variácia syrových makarónov, stačí, ak namiesto šunky použijete oravskú slaninu, šampiňóny, kukuricu, hrášok či zelenú fazuľku. Viac tipov na recepty nájdete tu.

Nechce sa vám variť? Objednajte si Mac & Cheese v Paris Café.

Stačí, ak zavoláte na číslo +421 919 463 123, a my vám až pred dvere vášho bytu privezieme chutné syrové makaróny. Je to také jednoduché. Vyberte si z našej chutnej a pestrej ponuky. Prečo? Lebo eat good = feel good.

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu