V jednoduchosti je krása a v rýchlosti varenia hádam najviac. Vyskúšajte tie najchutnejšie plnky do sladkých alebo slaných palaciniek. Chutia dokonale a vy už nemusíte stráviť v kuchyni ani o minútu dlhšie. Stavte na najchutnejšie plnky do vašich palaciniek a my vám ukážeme ako na to! Smelo čítajte ďalej.
Plnky do palaciniek nie sú žiadna veda
Tip číslo 1:
Palacinky s domácim maslom z lieskových orieškov a banánom
Keď sa povie palacinka, mnohým sa okamžite vybaví obraz z detstva. Voňavá maškrta bohato posypaná práškovým cukrom a vo vnútri potretá Nutellou s pokrájaným čerstvým banánom. Ak ste pôžitkár-ka a máte radi bio a raw recepty, vyskúšajte si vyrobiť domáce maslo z lieskových orieškov. Návod ako na to nájdete presne tu. A mimochodom, nezabudnite na čokoládový toping.
Nezabúdajte ani na sezónne ovocie. Koncom mája môžu byť príjemným spestrením palacinkového taniera zrelé jahody a v júni zas čerešne. Verte alebo nie, no s čerstvo našľahanou 30% šľahačkou budú každé palacinky chutiť výnimočne. Na trhu existuje aj rastlinná šľahačka, ktorá zas poteší vegetariánov a vegánov. Výber je na vás.
Tip číslo 2:
Vyskúšajte rastlinnú šľahačku, ktorá vydrží čerstvá o niečo dlhšie.
Karamelový banán ukrytý v palacinke
Banány sú palacinkové stálice, no ich karamelová verzia je vyššia liga. Vyzerá to síce zložito, ale opak je pravdou. Budete potrebovať:
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžice masla
- 4 veľké zrelé banány
- 1 malý štamperlík rumu, alebo cukrárenská rumová príchuť do koláčov
- čokoládový toping
Postup je jednoduchý. Na panvici si rozpustite cukor a keď skaramelizuje, zalejte ho rumom. Postupne pridávajte maslo a neustále miešajte. Keď bude táto zmes tekutá a všetky ingrediencie sa krásne spoja, základ je hotový. Medzitým si očistite banány a ponorte ich do karamelovej omáčky. Potom ich stačí už len zakrútiť do hotových palaciniek a preliať topingom.
Tip č. 3:
Vajíčková plnka chutí skvelo aj v palacinkách
Aj vajíčková plnka dokáže výborne chutiť v palacinkách. Navyše takéto palacinky môžu plnohodnotne nahradiť aj hlavný chod počas obeda, lebo sú veľmi sýte. Všetky ingrediencie na prípravu tejto plnky nájdete aj vo vašej chladničke.
- 5 vajíčok
- 2-3 jarné cibuľky
- hrsť kôpru
- soľ, korenie
Postup: Vajíčka si uvarte natvrdo, očistite ich a pretlačte do misy. Pridajte nadrobno pokrájané jarné cibuľky posekaný kôpor podľa chuti. Na záver dochuťte soľou a korením. Poriadne premiešajte a naplňte palacinky.
Tip číslo 4:
Rýchle tvarohové variácie plniek do palaciniek, ktoré vás neomrzia
Tvarohovo-citrónová plnka do palaciniek
Opäť ide o jeden z kategórie rýchlych a chutných receptov na sladkú plnku do palaciniek, kde stačí iba pár surovín.
- 1 citrónový džem
- 250 g jemného tvarohu
- 1 citrón
- 2 lyžice cukru/medu
Postup: Tvaroh premiešajte s pár kvapkami citrónovej šťavy, pridajte citrónový džem a na záver pridajte dve lyžice cukru alebo medu.
Tvaroh s mascarpone – rýchle kombo pre nečakanú návštevu
Prekvapila vás návšteva a máte iba pár minút? Bez problémov. Stačí iba vymiešať 250 g jemného tvarohu s rovnakým pomerom mascarpone, pridať trochu medu a škoricového cukru. Dobre premiešajte a potrite hotové palacinky.
….alebo sa vám vôbec nechce nič skúšať ani miešať?
Bez problémov, či výčitiek svedomia. Stačí len zdvihnúť telefón a zavolať nám na číslo +421 940 894 406. Objednajte si tie najchutnejšie palacinky u nás v Paris Café Bratislava!