Zdravé a pritom chutné palacinky? Áno a bez výčitiek. Stavte sa, že budú sladké a dobre chutiť. Dobrou správou je, že ich môžete zjesť koľko len chcete, lebo zdravé palacinky sú nízko kalorické.
Zdravé palacinky bez cukru: zdravé a pritom sladké
Palacinky bez cukru chutia, možno len o trochu inak. Je to však otázka preferencií, ale skúste tomu dať šancu! Za vyskúšanie nedáte fakt nič. Klasický biely cukor môžete nahradiť iným sladidlom, napríklad medom. Teraz je trendy aj prírodný brezový cukor. Počuli ste už o xylitole? Komplikovaný názov, ale v princípe ide o brezový cukor, ktorý má nízky glykemický index. Spokojne si ho môžete dopriať aj počas diéty, ktorú si s ním bez výčitiek osladíte.
Namiesto Nutelly zdravšie orieškové maslo. Chutí božsky.
Neviete si predstaviť palacinky bez bežnej Nutelly? Žiaden problém. Máme pre vás zaujímavý tip, ako ju nahradiť zdravšou verziou. Skúste pri nákupe siahnuť po orieškovom masle. Je nielenže zdravé, ale chutí fakt dobre. Oriešky cítiť dosť výrazne. A navyše majú aj viac proteínov. Ak nemáte práve chuť na oriešky, v ponuke sú ďalšie príchute: arašidové, mandľové, ale aj s bielou čokoládou či proteínom.
Vyrobte si zdravé orieškové maslo doma a ešte aj ušetríte.
Mimochodom, takéto zdravé orieškové maslo si môžete vyrobiť aj doma. A vôbec to nie je náročné. Dobrou správou je, že stále pri jeho výrobe môžete variovať. Postup je rovnaký a vyrobiť si takéto maslo môžete z kešu, arašidov i mandlí. Je dobré vedieť, že na jeho prípravu potrebujete mať kvalitný a výkonný mixér. Veľmi nepochodíte ak použijete tyčový mixér.
Ak sa rozhodnete pre lieskové oriešky, stačiť vám bude aj 300 gramov. Oriešky si môžete vopred namočiť do vody. Stačiť by mali aj dve hodiny. Zmäknú a lepšie sa s nimi pracuje. Rovnakú službu vám urobí aj ich pečenie. Stačí ich vysypať na plech a v rúre pri 180 °C ich pri ventilácii do zlatista upiecť. Pečenie má dve nesporné výhody. Oriešky rýchlejšie zbavíte hnedej šupky a aj chuť bude výraznejšia a intenzívnejšia.
Upečené a očistené oriešky dajte potom do mixéra na nižšie obrátky, ktoré sú precíznejšie. Postupne sa táto hmota zmení na orieškovú múku a z tej sa vám zas postupne vytvorí voňavá pasta – orieškové maslo. Pokojne môžete pridať trochu javorového sirupu, alebo kvalitného kokosového oleja, nie však veľa. Hotovo. Nalejte do pohárov a na pár hodín nechajte odpočívať v chladničke.
Pečenie zdravých palaciniek je malina
Medzi tým si pripravte zdravé palacinky, s pridaním brezového cukru. Skúste namiesto oleja pridať zdravší kokosový olej. Vďaka tomu budú vaše palacinky nielenže kaloricky ľahšie, ale si zjednodušíte aj ich pečenie. Cesto sa totiž nelepí.
A ešte jedna vychytávka. Skúste použiť kokosový olej v spreji ešte pred tým, ako budete liať cesto na panvicu. Vyhnete sa plytvaniu a palacinky nebudú mastné.
Nuž a teraz je čas vytiahnuť z chladničky tú parádu, ktorú ste si vlastnými rukami pripravili. Váš tromf, ktorým si palacinky parádne osladíte. Orieškové maslo bude korunovať celú tú nádheru. Garantujeme vám, že vaši priatelia si budú pýtať od vás recept!
Palacinkáreň Bratislava: Eat good, feel good.
Nuž, a keby ste mali fakt naponáhlo a nestihli pred párty s priateľmi upiecť tie svoje lahodné palacinky – máte dve možnosti. Nechať si ich doviesť rovno pred dvere vášho bytu. Vaša donáška priamo z najlepšej palacinkárne v Bratislave je vám kedykoľvek k dispozícií. V Paris Cafe Bratislava ich pre vás a vašich priateľov s láskou upečieme.
Ešte je tu aj druhá možnosť. Príďte k nám osobne. Podmanivá atmosféra najlepšej palacinkárne v hlavnom meste na Karadžičovej 12 vás dostane. Nielenže si dobre oddýchnete, ale potešíte aj svoje zmysly a strávite príjemný čas v útulnom prostredí. Už teraz sa na vás tešíme. Adresa je Karadžičova 12 a kontakt zas tu: +421 919 463 123. Otvorené máme denne. Pečieme pre vás až do 21,30 hod.