Recept na úspešné sviatky? Vianočné palacinky
Na vianočné sviatky nesmú chýbať korenisté vianočné palacinky
Príprava chutných jedál pre hostí je pre všetky gazdinky počas Vianoc obzvlášť dôležitá. Aj vy povzbudzujete vašich hostí, aby ochutnali niečo nové? Prinášame vám inovatívne recepty na vianočné palacinky, ktoré si vaši hostia zamilujú. Pripravte si ingrediencie a môžete kuchtiť. Užite si s nami objavovanie nových kombinácií a sviatočných palacinkových dezertov v predstihu.
Vianočné palacinky nadýchané ako obláčik
Ani naše staré mamy s inovatívnosťou v kuchyni nezaháľali. Aj oni skúšali, majstrovali a na prípravu palaciniek využívali bežné ingrediencie ako múka, mlieko, voda, vajcia a štipka soli. Na babičkinu verziu palaciniek sa nezabúda. Pýtate sa prečo? Tajomstvo nadýchaných palaciniek spočíva v snehu. Stačí, ak bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne pridáme do cesta. Palacinky podľa receptu našich babičiek sú nadýchané a hrubšie. Stačí ich párkrát preložiť a môžete servírovať úchvatný kulinársky zážitok.
Ak hľadáte inšpirácie z dielne Paris Café , vyskúšajte neprekonateľné palacinky z korenistých sušienok.
Neprekonateľný vianočný brunch s brandy maslom / Palacinkový vianočný brunch s brandy maslom / Neprekonateľné palacinky z korenistých sušienok
Počas Prvého sviatku vianočného (25. decembra) si prechádzku a vianočný brunch plánujú viaceré slovenské rodiny. Tieto vianočné potulky so skorým stmievaním sa patria bez ohľadu na počasie stálou tradíciou v mnohých rodinách. A čo tak pripraviť si neprekonateľnú svačinu v podobe palaciniek „na mrazivú cestu“?
Na prípravu 8 palaciniek budete potrebovať tieto prísady:
- 10 sušienok (môžu byť aj perníky)
- 25 g perníkového korenia
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžica cukru
- 0,5 balenia prášku do pečiva
- 200 ml ovseného mlieka
- tuk na vyprážanie a na prípravu brandy masla
- 0,5 pohára čerešňového džemu
- 1,5 lyžice cukru
- štipka perníkového korenia
- 0,5 lyžice kukuričnej múky
- 1 lyžica brandy
Sušienky rozdrvíme pomocou mixéra alebo v mikroténovom vrecku pomocou valčeka. Primiešame múku, cukor, prášok do pečiva a perníkové korenie. Na konci pridáme za stáleho miešania ovsené mlieko. Na nepriľnavej panvici roztopíme lyžičku masla a palacinky na strednom plameni vypražíme z oboch strán do zlatista.
Počas vyprážania privedieme v hrnci do varu čerešne s cukrom a perníkovým korením. Kukuričnú múku zmiešame s trochou vody a zmes prilejeme ku čerešniam. Celú zmes znova privedieme do varu, až kým nezačne hustnúť. Podávame s palacinkami a preliatym brandy maslom.
Vianočné kúzla z palaciniek
Hľadáte dekoratívny tip na túto vianočnú sezónu, ktorý sa dá aj zjesť? Našli sme pre vás tipy ako zmajstrovať z obyčajných palaciniek špičkový vianočný dezert. Prvým krokom je pripraviť palacinky. A tým druhým je začať s palacinkami čarovať.
- Palacinková ruža
Vianočnú romantiku na tanieri vykúzlime tak, že palacinky vypražíme, navrstvíme na seba a orežeme do tvaru ruže.
- Palacinky ako vianočný zákusok
Chcete podávať palacinky ako zákusok? Stačí pripraviť maľované palacinky. Ľubovoľný vzor vytvoríte pridaním kakaa pomocou vopred pripravenej šablóny. Potom už stačí palacinky iba pekne ozdobiť napríklad ako zasnežené vianočné polienko. Alebo vytvoriť palacinkovú roládu so smotanovou plnkou.
- Vianočné palacinkové tiramisu
Stačí sa inšpirovať akýmkoľvek receptom na tiramisu a namiesto piškót pridať palacinky.
- Palacinkový štedrák
Najpopulárnejší sviatočný vianočný koláč môžete „upiecť“ z palaciniek. A nezabudnite na všetky štedré plnky!
- Vianočné tvarohové mešce z palaciniek
Obyčajný nápad, ako „oprášiť“ tradičné palacinky. Palacinky stačí po upečení hojne naplniť sladkým tvarohovým krémom, zviazať do batôžtekov a okolo mešcov omotať dekoratívne šnúrky. Napríklad aj vo forme čerstvej pažítky. To len v prípade, že chcete pôsobiť na svojich hostí extrémne „naturálne“. Podávame s horúcim ovocím.
- Vianočné srdiečka z palaciniek
Pripravíte ich rýchlo a bez zbytočných nákladov. Sú efektné a roztomilé – nielen pre zaľúbencov.
Palacinky na štýl špízu s ovocím
Výborný tip, ako vykúzliť z obyčajných palaciniek nápaditý „párty“ dezert.
Vianočné raňajkové palacinky
Hľadáte rýchly a jednoduchý tip na sýte raňajky po prebdetej štefanskej zábave? Alebo obyčajný chutný recept na vianočné raňajky? Vyskúšajte raňajkové jablkové palacinky! Pripravíte ich iba za 5 minút a sú ideálnym začiatkom dňa pre celú rodinu. Sú navyše ľahko stráviteľné a úžasným zdrojom vlákniny.
Ingrediencie:
1 jablko, 1 vajce, 2 lyžice cukru, 1 hrnček hladkej múky, 1 štipka soli, 150 g jogurtu a 1/2 lyžičky prášku do pečiva.
Postup prípravy:
Ošúpané jablko nastrúhame na jemno. Vo veľkej mise zmiešame vajce, cukor, štipku soli a dôkladne premiešame. Primiešame nastrúhané jablko a jogurt. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Ak vznikne hladké cesto, palacinky na troche oleja vypražíme z oboch strán na panvici dozlatista.
Jablká palacinky prirodzene osladia. Keďže obsahujú veľké množstvo vlákniny, vytvoria z vášho rána ideálny začiatok dňa. Palacinky podávame s ovocím alebo šľahačkou.
Z francúzskej kulinárskej dielne priamo na váš stôl. Palacinkáreň Paris Café prináša svoje palacinkové dobroty až do vášho menu. S palacinkami a náplňami nemôžete sviatočné raňajky pokaziť. Jemná vrstva akejkoľvek náplne rozotretá na ešte teplej palacinke prinesie na váš vianočný stôl „teplo“ vianočnej rodinnej atmosféry.