Slané palacinky zakaždým inak
Rýchle a sýte. Aj také sú slané palacinky, ktoré plnohodnotne nahradia aj hlavný chod. Pustite z hlavy mýtus, že palacinky a slaná plnka nejdú dokopy. Práve naopak. Naučíme vás rýchly recept aj postup.
Slané palacinky sú ideálne v kombinácií s mäsom, syrom, bryndzou, šampiňónmi, šunkou, špenátom aj grilovanou kuracinou. Toto sú základné ingrediencie, ktorými naplníte svoje palacinky ako v pravej palacinkárni. Neviete čo rýchlo pripraviť pre svojich hladošov a tiež nemáte chuť ani čas stráviť v kuchyni celú večnosť? Najjednoduchším riešením sú slané palacinky.
Slané palacinky nahradia aj hlavné jedlo
Recept na slané palacinky je jednoduchý a navyše nepotrebujete žiadne odmerky. Platí však, že cesto by nemalo byť príliš riedke. Špecifikom slaných palaciniek je, že do cesta sa nepridáva žiaden cukor.
Recept na slané palacinky
Suroviny:
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 ½ hrnčeka vychladeného plnotučného mlieka
- ½ hrnčeka kokosového alebo slnečnicového oleja
- štipka soli
- ½ hrnčeka vlažnej vody
- 2 vajcia
Postup:
- Všetky ingrediencie spolu zmixujte a cesto pečte najlepšie na palacinkovej panvici.
- Pred pečením prvej slanej palacinky si panvicu potrite malým množstvom oleja, alebo použite olej v spreji.
Recept na šampiňónové palacinky
Budete potrebovať
- 1-2 šalotky
- 9 čerstvých šampiňónov alebo 1 konzerva
- 1 konzerva kukurice
- olej
- 1-2 strúčiky cesnaku
- koreniny podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, grilovacie korenie.
- 200 g tvrdého syra
Postup:
- Pokrájanú šalotku opražte na panvici, pridajte pretlačený cesnak a restujte do sklovita. Dajte si pozor na to, aby ste to s restovaním neprehnali, cesnak sa zvykne rýchlejšie pripáliť.
- Pridajte nasekané šampiňóny. Lahodnejšie sú tie maslové, ale ak ich nemáte, pokojne použite aj tie z konzervy.
- Dobre premiešajte, pridajte kukuricu, osoľte a pridajte koreniny. Celú zmes pravidelne miešajte, ak treba trochu podlejte vodou a o 15 minút máte hotovo.
- Plnku stačí už len zapracovať do slaných palaciniek a na záver posypať strúhaným syrom.
Slané palacinky s grilovaným kuracím mäsom
Suroviny
- 1-2 šalotky
- 2 stredne veľké kuracie prsia
- 9 čerstvých šampiňónov, alebo 1 konzerva
- 1 konzerva kukurice
- olej
- 1-2 strúčiky cesnaku
- koreniny podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, grilovacie korenie.
- 200g tvrdého syra
Postup
- Kuracie prsia si nakrájajte na tenké filety. Osoľte a okoreňte z oboch strán. Potom ich stačí už len upiecť z oboch strán na grilovacej panvici tak, aby bolo mäso mäkké a šťavnaté.
- Medzitým si pripravte plnku. Šalotku s cesnakom si opražte do sklovita
- Pridajte šampiňóny, kukuricu a koreniny podľa chuti
- Na upečenú palacinku si položte najskôr plátok grilovaného mäsa a až potom pridajte pripravenú plnku. Opatrne zviňte a môže začať servírovať. Pokojne môžete na tanier pridať aj čerstvú zeleninu.
Tip:
Mimochodom, ak by vám ešte niečo ostalo z upečených palaciniek, môžete ich dať zapiecť do rúry. Stačí ich len posypať strúhaným syrom a nechať v rúre zhruba 15 minút. Chutia božsky.
Objednajte si originálne slané palacinky už teraz!
Nechce sa vám nič pripravovať a najradšej by ste si túto dobrotu dopriali hneď? Bez problémov. V najlepšej palacinkárni v Bratislave vám s láskou pripravia tie najlepšie slané palacinky. A vôbec nemusíte nikam chodiť, lebo donáška až k vám domov je samozrejmosťou. Stačí len zavolať na číslo +421 919 463 123 alebo napísať na info@pariscafe.sk
Delikátne slané palacinky v Paris Café
Slané palacinky ako hlavný chod? Ochutnajte zaujímavé kombinácie prísad a plniek v jemnom palacinkovom ceste.